Sinus-lift, szeretlek is, meg nem is...

elméleti előadás és hands-on kurzus

Időpont:

2024. május 29.
(Jelentkezési határidő: 2024.05.22.)

Helyszín:

1038 Budapest, Fürdő u. 2.,
Intellident Oktatási Központ

Előadó:

Dr. Chikány Tamás

Dr. El-Hage Jade Bence

Részvételi díj:

129.000,-

A kurzusról:

Az arcüregemelés technikája szinte a legrégebben és legalaposabban dokumentált csontaugmentációs eljárás. Szinte az első csontpótlás típus, amint mindenki megtanul. Mégis sokan tartanak tőle és sok komplikáció merülhet fel mind műtét közben mind az azt követő gyógyulási időszak során. Milyen jó lenne elkerülni, vagy valamilyen egyszerűbb megoldást választani, amikor csak lehet.

Kurzusunk elméleti részének első előadásában az arcüreg anatómiájával és a legrégebben dokumentált laterális ablakos augmentációval ismerkedünk meg. Áttekintjük a műtét indikációit, kontraindikációit, a hagyományos műtéti eljárás lépéseit és nehézségeit, komplikációit, valamint azok ellátási lehetőségét.

Szót ejtünk a laterális maxilla komplexebb csontdefektusairól és azok kategórizálása után esetbemutatásokon keresztül nézzük meg az egyes komplex defektusok ellátásának lehetőségét.

Egy rövid kávészünet után a zárt sinuslift technikáit tekintjük át és behatóan foglalkozunk a minimálinvazívabb műtéti megoldások lehetőségeivel, az osszeodenzifikáció technikájával, a rövid implantátumok hosszútávú sikerességének kérdésével, valamint az arcüregemelés szükségességének megelőzésével, különös tekintettel a fogeltávolítások okozta szövetveszteségek kompenzálásának lehetőségeivel, valamint a moláris fogak azonnali implantációjával.

Az ebédszünet után a hands-on kurzus keretében a zárt sinuslift technikáját gyakoroljuk implantátum behelyezésével egyidőben.

JELENTKEZÉS